Postavit ću samo jedno pitanje; dali je organizam alergičan. NIJE alergičan, problem je u oslabljenom i poremećenom imunitetu koji ne zna odgovoriti na opasnost. Alergija na pelud, alergija na prašinu, alergija na grinje, alergija na hranu, alergija na ubod insekta, alergija na hranu, alergija na toplinu, alergija na hladnoću alergija na  sve. Svakodnevno nas zatrpavaju promotivnim informacijama o mogućim problemima zbog povećane koncentracije peludi ambrozije, bora, breze, trave. Opasno je izaći iz kuće, izbjegavajte prirodu zbog mogućih zdravstvenih tegoba, izbjegavajte fizički napor, odselite se (nitko ne zna kuda), nemojte sušiti robu na otvorenom, nemojte jesti voće jer možda ima alergen, nemojte jesti povrće zbog moguće nadutosti i još mnogo suludih preporuka. Kad sam u mogućnosti onda kao i mnogi drugi pročitam novine, slušam radio, gledam televiziju, svi nude hrpu preporuka što je dobro, koje su namirnice najzdravije kako na prirodan način riješiti zdravstvene tegobe. Neki sa preporukama idu dalje, a to su preporuke za tablete, kapsule sa čudnovatim sastojcima iz pitaj boga odakle i na kraju rezultat svega toga je ( rezultati uspjeha nisu objavljeni ). Naravno da nitko neće objaviti poražavajuće rezultate, kolika je šteta tijelu učinjena gutanjem tableta ii kapsula sa mogućim nuspojavama, mogućima znači gotovo sigurnim štetnim djelovanjem na sluznicu. Sve veći broj revolucionarnih otkrića, a broj onih koji se osjećaju loše i navodno imaju neku vrstu alergije sve je više. Pa kava je to velika znanost kad se ne zna uzrok takozvanih alergija već se samo iznose pretpostavke, možda je ovo, možda je ono, sad ćemo pratit pa ćemo vidjeti što dalje. Što dalje to gore, a prognoze govore kako oboljelih jako povećati. Koliko je to ili su gotovo svi osuđeni na neku vrstu podnošljivo lošeg i jako lošeg stanja.

Iz iskustva znam da je alergiju na pelud, alergiju na prašinu i alergiju na grinje kod nekih je moguće zaustaviti u relativno kratkom roku. Po mojem mišljenju postoje osobe sa alergijom i osobe sa takozvanih alergijom.

  1. Prema mom iskustvu oko 2% do 4% osoba ima stvarnu alergiju i velike zdravstvene probleme. Osobe koje su stvarno alergične prilikom napada alergije mogu se doslovce ugušiti. Kad alergen dođe do gornjih dišnih putova počinje odgovor imuniteta koji bi trebao zaustaviti i riješiti dolazeću opasnost. Kad izostane pravodoban odgovor imuniteta limfni čvorovi iz organizma povlače veliku količinu limfe koja se skuplja u limfnim čvorovima vrata, usta i glave. Limfni čvorovi naglo nateknu i počinje proces zatvaranja gornjih dišnih putova. Organizam postepeno ostaje bez zraka i podsvjesno započinje ulaz zraka kroz usnu šupljinu direktno u pluća. Zrak udahnut kroz usnu šupljinu nije pročišćen od alergena koji se u normalnoj situaciji zadrže na dlačicama nosne šupljine i sluznice nosa, dolazi velika količina alergena direktno u pluća što dodatno nadražuje sluznicu bronhija što dalje ima za posljedicu jak kašalj. Kašalj dodatno otežava disanje, a otečeni limfni čvorovi u predjelu vrata, usta i glave iz organizma i dalje uzimaju limfu što limfne čvorove dodatno povećava. Oteklina koja se stvara može u potpunosti zatvoriti dišne putove što kod alergičara može dovesti do gušenja sa smrtnim posljedicama.
  2. Osobe koje povremeno imaju probleme ja bi rekao da su to sezonci odnosno imaju povremene probleme alergije, prema mom iskustvu ima ih puno. Takve osobe imaju probleme alergija koji nisu po život opasni, međutim znaju dosta negativno utjecati na kvalitetu života. Problemi se mogu opisati kao suzenje očiju, iritacija sluznice nosa, dugotrajno kihanje, curenje iz nosa, naravno da sve to može stvoriti veliku nelagodu. Problem se javlja zbog toga što imunološki sustav nije u formi da trenutno riješi problem, međutim čim prestane direktni utjecaj alergena stanje se smiruje do potpunog poboljšanja. Problemi se s vremenom mog povećati zbog toga što se imunološki sustav svakodnevno iscrpljuje i dolazi do pada imuniteta što se može negativno odraziti na imunitet u cijelosti. Iscrpljen i oslabljen imunitet nije u stanju obraniti organizam od virusa i bakterija što dalje dovodi do lakšeg razvoja upalnih procesa u organizmu. Kod osoba sa povremenim problema postoji rizik da će protekom vremena doći do težih alergija.
  3. Osobe koje nemaju probleme alergija ili ih ne prepoznaju kao takve. Kod takvih osoba imunološki sustav je u formi i jednostavno na prirodan način uklanja alergene iz organizma. Takvim osobama nikako ne bi preporučio preventivno uzimanje preparata koji imaju moguće nuspojave. ZAŠTO, zbog toga što moguće nuspojave znatno oštećuju imunitet i postoji velika vjerojatnost da oštećeni imunitet neće znati odgovoriti na potencijalnu prijetnju.  

Prema podacima u prošlom stoljeću broj alergičnih osoba bio je oko 2 % da bi se danas taj broj alergičara popeo na oko 30 % sa tendencijom rasta ( kako je krenulo ne piše nam se dobro ), podatak bi se trebao odnositi na takozvani razvijeni svijet. Svako malo iznose nove teorije o uzrocima problema alergija, većina teorija je bez ikakvih dokaza. Tako smo svjedoci kad nema rješenja problema mora se pronaći krivac, međutim tu nema problema jer krivi su svi oni koji imaju problem. Krivi su zbog svog neodgovornog ponašanja koje je kod nekih počelo u djetinjstvu većina problema počinje u ranom djetinjstvu pa se nastavljaju do kraja života. Naravno da smo sami krivi što nismo boravili u prirodi, nismo se dovoljno bavili sportom, nismo pazili na prehranu, počeli smo pušiti, piti i živjeti neodgovorno prema sebi. Međutim mnogi su bili krajnje odgovorni prema sebi, ne piju, ne puše, zdravo se hrane i bave sportskim aktivnostima pa opet imaju velike probleme. Nije važno i njima su pronađeni krivci u roditeljima, precima, ukućanima, sredini u kojoj žive ili uvjetima rada.

Moje mišljenje ne podržava naprijed iznesene stavove zbog toga što smatram da je krivac svih problema upala sluznice i limfnih žlijezda. Alergija na pelud, alergija na prašinu, alergija na grinje je usko povezana sa upalom sluznice i limfnih žlijezda. Takozvani alergeni potiču lučenje sluzi koja treba očistiti dišne putove, kad je sve u redu sluz i slina na neki način očiste naš organizam. Kad je sve u redu sve ide brzo i jednostavno, međutim kad je sluznica otekla ili su kanali začepljeni tad dolazi do problema. Sekret koji se izlučuje iz sinusa i limfnih žlijezda pun je bakterija možda i virusa, a sve to aktivira imunološki sustav. Organizam luči sve više sluzi koja stvara problem nelagode, međutim imunološki sustav radi neprekidno ( danima, mjesecima kod nekih i godinama ) što iscrpljuje imunitet i vodi padu imuniteta. Znači da treba riješiti upalu, kad se riješi upala imunološki sustav ima mogućnost odmora i prikupljanje snage za obranu od virusa i bakterija koji mogu napasti naš organizam. 

Bronhitis – Astma – Opstruktivne plućne bolesti

Slijevanje zagađene sluzi limfe iz gornjih dišnih putova u pluća, disanje na usta čime se direktno udišu: alergeni, prašina, bakterije i virusi dovode do upale sluznice bronhija što izaziva dugotrajan kašalj (Bronhitis). Zbog velikog naprezanja i isušivanja sluznice bronhija sluznica bronhija natekne što dovodi do stanja koje nazivaju „Astma“. Organizam podsvjesno pokušava ublažiti postojeće stanje nadražaja kašlja pa dolazi do plitkog disanja da se udahne što manje alergena koji nadražuju sluznicu bronhija, podsvjesnim smanjenjem udaha smiruje se i kašalj. Na prvi pogled kao da je Bronhitis nestao što nije točno, Bronhitis (upala sluznice bronhija) je i dalje prisutan samo nije manifestiran iscrpljujućim suhim kašljem. Astma je ponekad jače izražena što ovisi u kojoj je formi imunološki sustav što opet regulira upala gornjih dišnih putova. Kad dulje vrijeme nema upale gornjih dišnih putova Astma se može gotovo potpuno povući, međutim onda se iznova može javiti suhi kašalj izazvan disanjem na usta zbog upale gornjih dišnih putova. Uglavnom organizam dolazi u začarani krug. Kad upalni procesi potraju dulje vrijeme razvijaju se razni oblici opstrukcije pluća. Prema mom mišljenju Astma nije nasljedna, uglavnom je posljedica upalnih procesa. Kad se zaustavi upala gornjih dišnih putova velike su šanse da nestane Bronhitis i Astma. Zašto mislim da je tako. Zbog toga što zaustavljanjem upale gornjih dišnih putova ne dolazi do iscrpljivanja imunološkog sustava, a samim time neće dolaziti do slijevanja zagađene sluzi limfe u dušnik i pluća. Slijevanje onečišćene limfe u pluća dovodi do toga da ista oblaže sluznicu bronhija čime dodatno pogoršava već loše stanje. Nakupljena sluz postaje sve gušća i doslovce se lijepi za sluznicu pluća te ju je gotovo nemoguće iskašljati, neki će reći da izostaje produktivni kašalj. Postojeće loše stanje moguće je riješiti tako da se potakne rad sluznice koja će svojim prirodnim vlaženjem doslovce otkinuti nakupljenu i zalijepljenu sluz koja ne dozvoljava rad i prirodnu funkciju bronhija. Budući da je nakupljena sluz u stvari sluz koja je u pluća dospjela slijevanjem iz područja sinusa organizam je prepoznaje kao strano tijelo koje organizam pokušava izbaciti kašljem. Nakupljenu sluz nije moguće odstraniti zahvatima punkcije, kiretaže ili nekim drugim zahvatom osim odstranjivanja dijela plućnog krila što je nažalost ponekad neizbježno zbog toga što takozvana dobroćudna nakupina može postati zloćudna. Vjerovanja da će boravak u rudniku soli izliječiti astmu nisu točna kao što astmu neće izliječiti ni slana soba. Kad oboljeli boravi u rudniku soli i slanoj sobi smješten je u okruženje koje je gotovo sterilno pa samim time nema znatnog podražaja na oteklu sluznicu bronhija  

 

Vodopija Darko   +385921762041 Telefon, WhatsApp, Viber  

vOva e-mail adresa je zaštićena od spam botova. Vaš JavaScript treba biti uključen da bi ju vidjeli.   

 

Poštovani Darko, evo da vam se ponovo javim i zahvalim još jednom na vašoj nesebičnoj pomoći i vašem sirupu. Malena se nakon popijenih 5 bočica sirupa u potpunosti riješila pitirijazis albe i više nema ni točkicu. Da i ne govorim koliko nam vaš sirup znači u rješavanju problema sinusa budući da mi je prije završavala s visokom temperaturom a sada čim krenu problemi s začepljenim nosićem samo joj dam vaš sirup i za dan, dva problemi nestaju. Zahvaljujem vam još jednom od srca na svemu i nadam se da će i moje iskustvo potaknuti druge da svoje izlječenje pronađu u vašem sirupu. Srdačan pozdrav,

Poštovani, željela bi Vam se zahvaliti i podijeliti svoje iskustvo u vezi korištenja čaja od koprive i sirupa..Svi problemi s alergijom su mi nestali. Možda još blago osjećam svrbež u nosnici i blago začepljen nos.Svrbež lica i cijelog tijela je nestao, nestao je umor, svrbež vlasišta, bolovi u ledjima i suzne i natekle oči. Budući da po rukama i nogama imam dermatitis, jednom sam odlučila spontano ta područja namazati čajem od koprive i rezultati su nevjerojatni. Srdačan pozdrav,

Dobar vam dan Darko, kako ste vi. Ja već danima hoću da vam pišem pa nikako a nema dana da vas ne spomenem i blagosivam. maleni je puno, puno bolje, sirup pije stalno, kašlje još pomalo i kiše ali kako je bilo ne ponovilo se. bio ga je par dana naišao kašalj ali je i prestao, išli smo kod dr,za krajnike i rekao je da mu je to sve od alergije, javit ću vam se da vidimo kad ce te opet dolazit ili možda dolazite uskoro.

Poštovani gospodine Darko, Prvo bih vam htjela poželjeti sve najbolje i zahvaliti na sirupu sto ste mi poslali. Ispričavam se sto se nisam prije javila, ali stalno neka gužva..... Inače, moja beba od godinu dana je nakon tri dana korištenja sirupa prestala kašljati (a kašljao je tri tjedna neprestano uz korištenje bisoleksa i ostalih lijekova za bronhitis)....stvarno sam prezadovoljna! Ostali sirupi su dostavljeni u Sarajevo bez ikakvih problema. Preporučila sam vas još nekim prijateljima pa vjerujem da ce vas kontaktirati. Josi jednom sve najbolje i lijepi pozdrav!

Pozdrav! moj unuk troši sirup, potrošio je 1 bočicu,druga je u rezervi, zanima me ako opet počinje napad astme ,tj.hripanje, kako dugo treba opet uzimati lp

Zahvaljujem se ljudima od kojih sam saznala da koriste sirup gospodina Darka, a najviše se zahvaljujem gospodinu Darku, jer njegov sirup me je spasio od velikih problema sa sinusima i alergijom koja je već prešla i u astmu. Bila sam već nekoliko godina na tabletama za alergiju i astmu, te raznim sprejevima za nos i pumpicama za disanje ali, stanje mi se svaku godinu sve više pogoršavalo. Kroz nos više uopće nisam disala, već samo na usta. Od ove godine opće zdravstveno stanje mi se iz dana u dan pogoršavalo. Prijatelji, poznanici i rodbina čudno su me gledali ne prepoznajući mi više niti glas koji se je totalno promijenio u neki hrapavi glas i to sve radi bolesnih sinusa koji su se slijevali niz grlo a izpuhat kroz nos nisam mogla ništa. Bila sam očajna. Nakon što sam čula za Darkov sirup i popričala s njim telefonom, sirup sam naručila, te ga počela koristiti po njegovim uputama. Nakon nekoliko dana počela sam se osjećati bolje, sinusi su se počeli čistiti, ispuhujući iz nosa velike količine sekreta. Naravno, odmah mi se i glas počeo vraćati i sada pričam svojim pravim glasom na koji sam već i sama zaboravila. I još jedna velika stvar- prvi puta otkako sam počela sa ovim sirupom, nisam više trebala popiti ni jednu jedinu tabletu, niti za alergiju, niti za astmu a isto tako ni sprejeve za nos, te razne pumpice za disanje. Sada napokon normalno dišem kroz nos a ne na usta. I zato se još jednom neizmjerno zahvaljujem gospodinu Darku jer me je sa svojim sirupom vratio u normalan život. Sve tablete, sprejevi i pumpice sada su za mene samo prošlost.

Gospodine Darko htio bi vam se zahvaliti na sirupu čudesan je popio sam pola bočice i glavobolje su nestale miris mi se javio. Smrad iz nosa je nestao i bolovi tek onako malo ih osjećam, imama još sirupa popit ću sve da se to očisti kako spada. Lp

Laura ove godine uopće nije izostala iz škole, a još se i pojavila peta vrsta zarazne bolesti. Stalno su na nekakvim izletima, a vrijeme je strašno promjenjivo, a ona hvala bogu trči i uvijek je vani kad god je moguće. Zahvaljujući sirupu super je a tek sada kad nakon kiše počne sunce ambrozija će biti sve više rasprostrenija ja ću si ojačati malo imunitet. PUNO POZDRAVA, 

Meni je stvarno sretan Uskrs zahvaljujući Vama Darko jer mogu jesti jaja !!:) evo nakon godinu dana jučer i danas sam prvi put pojela jaje i? Nije mi ništa! Niš me ne boli :) hvala! od srca!

Gdine.Vodopija ,lijepi pozdrav.imam pitanje u vezi vašeg sirupa za sinuse.dali ga mogu koristiti i djeca, naime imam dijete od 20 mjeseci sa konstantnim curenjem nosa i čestim upalama uha.učinili smo vegetaciju , jer je prema doktorima to bio problem međutim ništa nismo riješili s tim.veliki problem nam je nos koji povlaci za sobom i sve ostalo.koliko je potrebno popiti tog sirupa da bi se vidjeli neki rezultati s obzirom da je bočica od 1,5 dl.hvala na vašem odgovoru.pozdrav.

Poštovani gosp. Darko, kao što znate ,moje dijete staro 5 godina, je među prvima koji su počeli uzimati Vaš sirup.Naime , već u dobi od 10 mjeseci su počeli problemi začepljenog nosa, suhog kašlja, bronhitis.U dobi od 3 godine počinjemo uzimati sirup.Već nakon prve bočice očituje se vidno poboljšanje u disanju.Nakon par mjeseci uzimanja ovog sirupa ,nalazi na alergene i kompletna kontrolna obrada  u Zagrebu (dječja bolnica srebrnjak) znatno bolji. Redovitim uzimanjem sirupa, posebice u proljeće i jesen, Moje dijete više nema problema sa začepljenim nosićem, a otežano disanje  ( bronhitis) se sveo na 2 puta godišnje . Nama ste pomogli i ovim putem Vam želim zahvaliti.    S poštovanjem !  

Srdačan pozdrav gospodine Darko. Samo želim da vam javim da je sirup poboljšao stanje kod djevojaka, flonidan su izbacile za sada. Ne smijem puno pričati da zlo ne čuje. Preporučujem ga svojim prijateljima. Zahvaljujem od srca.

Zahvaljujem se ljudima od kojih sam saznala da koriste sirup gospodina Darka, a najviše se zahvaljujem gospodinu Darku, jer njegov sirup me je spasio od velikih problema sa sinusima i alergijom koja je već prešla i u astmu. Bila sam već nekoliko godina na tabletama za alergiju i astmu, te raznim sprejevima za nos i pumpicama za disanje ali, stanje mi se svaku godinu sve više pogoršavalo. Kroz nos više uopće nisam disala, već samo na usta. Od ove godine opće zdravstveno stanje mi se iz dana u dan pogoršavalo. Prijatelji, poznanici i rodbina čudno su me gledali ne prepoznajući mi više niti glas koji se je totalno promijenio u neki hrapavi glas i to sve radi bolesnih sinusa koji su se slijevali niz grlo a izpuhat kroz nos nisam mogla ništa. Bila sam očajna. Nakon što sam čula za Darkov sirup i popričala s njim telefonom, sirup sam naručila, te ga počela koristiti po njegovim uputama. Nakon nekoliko dana počela sam se osjećati bolje, sinusi su se počeli čistiti, ispuhujući iz nosa velike količine sekreta. Naravno, odmah mi se i glas počeo vraćati i sada pričam svojim pravim glasom na koji sam već i sama zaboravila. I još jedna velika stvar- prvi puta otkako sam počela sa ovim sirupom, nisam više trebala popiti ni jednu jedinu tabletu, niti za alergiju, niti za astmu a isto tako ni sprejeve za nos, te razne pumpice za disanje. Sada napokon normalno dišem kroz nos a ne na usta. I zato se još jednom neizmjerno zahvaljujem gospodinu Darku jer me je sa svojim sirupom vratio u normalan život. Sve tablete, sprejevi i pumpice sada su za mene samo prošlost.

Moram se pohvaliti da cijelu zimu nisam bila bolesna, niti, za sada, još uvijek nemam problema sa alergijama ( u ovo doba prošle godine nisam smjela izaći van iz kuće). Isto tako nalaz papa testa (prije sirupa) mi je bio jako loš a nedavno sam ponovo radila papu i sve je ok

Poštovani evo se javljam, jako sam zadovoljna sa vašim pripravkom. Konstantne upale sinusa izludile su me potpuno, a ovako sve je riješeno kao rukom obrisano. Kako sam zatrudnila morala sam pronaći nešto prirodno čime mogu rješavati taj problem i naišla sam na internetu vaš sirup. Mogu samo reći da sam prezadovoljna i svaki put kad osjetim nekakav problem sa prehladom i slično sirup je dežurni spas. Moj dječak od nepune tri godine ima alergijskih problema koji se respiratorno manifestiraju i otkad koristi sirup kašalj je gotovo prošlost.

Vodopija Darko   +385921762041 Telefon, WhatsApp, Viber