Darko Vodopija  +385921762041

Upala sluznice i upala limfnih čvorova slabi imunitet.

Hrana koju unesemo u naš organizam razgrađuje se u ustima, želucu i crijevima. Sve je lijepo rečeno međutim potrebni su neki preduvjeti, a to je neoštećena sluznica koja će iz hrane preuzeti minerale, vitamine i ostale hranjive sastojke potrebne za sposobnost organizma da se odupre i odbrani od infekcija (IMUNITET dolazi iz crijeva i pupčanom vrpcom prije rođenja djeteta). Hipokrat je prije 2300 godina tvrdio da su crijeva jedan od glavnih organa koji proizvodi imunitet. Hipokratovo mišljenje tek danas potvrđuju i znanstvenici. Znanstvenici tek danas priznaju da 80% imuniteta dolazi iz crijeva, a 20% imuniteta dolazi iz limfnog sustava. Sve to potvrđuje i moje dugogodišnje mišljenje da imunitet dolazi iz crijeva. Tijekom ljudskog života kroz crijeva prođe više od 50 tona hrane i vode, da dobro ste pročitali „pedeset tona“. Crijeva su obložena sluznicom koja iz hrane i vode uzima sve što je potrebno za život. Sluznica je neposredno povezana sa puno sitnih limfnih čvorova koji dalje prenose hranu za naš imunitet. Na pad imuniteta kod odraslih ukazuju umor i pospanost, kod male djece povraćanje je znak pada imuniteta. Kod pojave nekog upalnog procesa naš organizam se pokušava obraniti pojačanim lučenjem tekućine limfe (sluz i slina). Sluz i slina imaju zadatak pokupiti viruse i bakterije te ih što je moguće prije izbaciti iz našeg organizma. Sve je to moguće pod uvjetom da je naš organizam u određenoj formi. što bi neki rekli da ima jak imunitet. Mnogi nam pokušavaju savjetovati kako pojačati imunitet, međutim kad dođe do oštećenja sluznice u želucu i crijevima to postaje nemoguća misija. Oštećena sluznica ne može iz hrane i vode uzeti sve ono što nam je potrebno, čak štoviše nije bitna kvaliteta hrane jer dolazimo u situaciju kao da nosimo vodu u rešetu. Kod oštećene sluznice ne možemo ništa uzeti ni iz umjetnih dodataka tako za isti efekt moramo unesti veću količinu hrane ili umjetnih dodataka čime smo svom organizmu napravili još veću štetu.

Kad dođe do upalnog procesa limfne žlijezde pojačano luče sluz koja bi trebala pokupiti uzročnike upale, međutim što je naš organizam u slabijoj formi imuniteta, lučenje sluzi se pojačava i pravi probleme slijevanja sluzi iz područja korijena nosa. Pojačano lučenje sluzi može zatvoriti sinuse, nosne šupljine izazvati slijevanje sluzi u pluća i želudac. Kod pojačanog upalnog procesa može se javiti i povišena temperatura uz povišenje bijelih krvnih zrnaca koja bi trebala uništiti prijetnju u obliku virusa i bakterija. Sve se to odvija brzo i uspješno pod uvjetom dobre forme imuniteta. Međutim kod oslabljenog imuniteta prvenstveno zbog oštećene sluznice lučenje sluzi se pojačava, tjelesna temperatura povećava dok naš organizam dolazi u sve teže stanje nažalost ponekad s lošim ishodom.Kod pojačanog upalnog procesa u uvjetima slabije forme imuniteta može doći i do povećanja limfnih čvorova što ne mora značiti da je situacija bezizlazna, međutim svakako treba poduzeti sve da se organizmu ojača imunitet.

Zbog upale limfnih žlijezda dolazi do otekline limfnih čvorova i nastanka tumora( miom, cista, polip, tumor ), većina tih tvorevina u početku je dobroćudna (benigna). Polovica dobroćudnih (benigni tumor) pretvori će se u zloćudni (maligni tumor). Kod pojave upalnog procesa organizam pojačano luči sluz putem limfnih žlijezda, sluz dolazi do limfnih čvorova koji postaju usko grlo protoka sluzi s mogućnosti stvaranja tumornih nakupina. Kod upalnog procesa sluz je puna virusa i bakterija koji se na žalost mogu nekontrolirano razmnožavat što može dovesti do povećanja limfnih čvorova. Idealno bi bilo kad bi se nakupljena sluz mogla drenirati na prirodni način kroz nosnu šupljinu, međutim u nosu upaljena sluznica stvara oteklinu i zatvara nosnu šupljinu. Kad se zatvori nosna šupljina zagađena sluz slijeva se niz grlo u pluća i želudac. Limfa ima sposobnost čišćenja umrlih bakterija i virusa što je povezano s našim imunitetom i mogućnosti uzimanja iz hrane svega što je potrebno za naš organizam. Da bi se taj proces mogao obaviti sluznica u našem organizmu mora biti u dobroj formi bez prevelikih oštećenja. Na kraju dok god naš organizam može hraniti bakterije i viruse nakupljene u limfnim čvorovima ( ciste, polipi i tumori ) isti su dobroćudni, međutim kad se pojave upalni procesi i dođe do uvećanja limfnih čvorova situaciju treba shvatiti krajnje ozbiljno da se ne dogodi ono najgore, a to je da dobroćudni tumor postane zloćudni.

Veliku ulogu očuvanja imunog sistema ima Thymus - prsna žlijezda, organ gotovo neprepoznatljiv kao uzrok mnogih upalnih procesa. Prsna žlijezda je središnji organ imunog sistema skrivena u prsima ispod prsne kosti teško dostupna za vizualno i opipno saznanje u kakvom je stanju, dali je otekla ili je normalne veličine. Prsnu žlijezdu ne spominju zbog toga što njena uloga nije u potpunosti razjašnjena. Nemam namjeru opisivati njezinu ulogu, ali mogu iznijeti svoje mišljenje što se događa sa prsnom žlijezdom i odsustvom njezinog pozitivnog djelovanja na imuni sustav. Kroz prsnu žlijezdu i limfne čvorove protječe limfa sa svim svoji pozitivnim učincima, zbog upalnih procesa limfa se zaustavlja te stvara uvećanje limfnih čvorova, ali i prsne žlijezde. Zaustavljanje protoka limfe kroz prsnu žlijezdu kod male djece može stvarati takozvane autoimune bolesti za koje kažu da će uglavnom nestati do puberteta što je i točno. Međutim kod jednog dijela djece u dobi od 10 do 17 godina otekli limfni čvorovi, po mom mišljenju i poremećaj u radu prsne žlijezde dovode do blagog povišenja tjelesne temperature koja kod nekih traje i po nekoliko godina. Uz temperaturu javljaju se i jake glavobolje kao i otekline čeonog dijela glave. Kad se imuni sistem počne oporavljati povišena temperatura tijela vraća se u normalu za dva do tri tjedna. Istovremeno popuštaju glavobolje da bi i one u potpunosti nestale, da bi se otekline čeonog dijela potpuno povukle treba proći malo više vremena. Poslije puberteta navodno se prsna žlijezda pretvara u masno tkivo sa čime se ne bi složio zbog toga što je prsna žlijezda organ i ne može se pretvoriti u ništa bez svrhe za koju je namijenjena. Kod odraslih otekla prsna žlijezda pravi pritisak i neobjašnjivu bol u prsima koju neki olakšavaju masiranjem teško dostupne prsne žlijezde. Moje je mišljenje da organizam iz nakupljene limfe u prsnoj žlijezdi izvlači vlagu čime ona poprima oblik masne nakupine, uostalom limfne ili lojne žlijezde iste su u svima.

Imunitet ćemo ojačati oporavkom oštećene sluznice. Kod oštećenja sluznice želuca i crijeva neke vrste hrane nam postaju teret i teško je možemo probaviti, problem probave može otići tako daleko da na naš organizam ne prihvaća gotovo ništa iz hrane i vode. Problemi mogu početi sa žitaricana, zatim mahunarkama koje reguliraju šećer, iza toga smeta jabuka i kiselo i na kraju povrće bogato mineralima. Organizam koji ne može uzeti gotovo ništa na prirodan način iz hrene i vode može biti suočen sa velikim problemom mogućnosti preživljavanja ( imunitet ). Zbog načina , vrste prehrane i utjecaja soli u okruženju veće probleme imaju stanovnici uz more od stanovnika u unutrašnjosti kontinenta.

Naše tijelo ima oko 600 limfnih čvorova koje smo stekli rođenjem, od toga 160 limfnih čvorova smješteno je u predjelu vrata. Limfni čvorovi se ne mogu obnoviti, svaki limfni čvor koji na neki način izgubimo izgubljen je zauvijek. Gubitkom limfnog sustava, višak vode, bjelančevina i proizvoda metabolizma nakuplja se u tkivima što može rezultirati naticanjem, a na kraju nekrozom (propadanjem) tkiva i nastanka karcinoma. Pokušat ću objasniti ulogu pojedinog limfnog čvora, limfni čvor usporediti sa pčelom radilicom zato što im je uloga podjednaka (hrane, čiste, održavaju i napadaju opasnost za zajednicu). Mislim da se olako pribjegava praksi uklanjanja (čupanje) limfnih žila i čvorova koji su na neki način zahvaćeni upalom. Koja je kritična točka čupanja limfnih čvorova i limfnih žila? Kad će se sve srušiti? Koliko pčela smijemo maknuti iz zajednice da bi zajednica preživjela, možda i preživi međutim rezultati tako oštećene zajednice sigurno će biti upitni ili nikakvi. Znanost je jako napredovala i može napraviti implantate koji mogu zadovoljiti estetiku, može napraviti i umjetne organe koji će pomoći za preživljavanje. Nitko ne može napraviti umjetni limfni čvor i limfnu žilu. Mogu vam izvaditi sve zube i napraviti ljepše od onih koje ste imali međutim nitko ne zna koliko limfnih čvorova i koji su to limfni čvorovi koje smijemo odstraniti bez posljedica za život našeg organizma.  

Postoji mišljenje da postoji dobroćudni  (benigni) tumor i zloćudni (maligni) tumor. Moje razmišljanje je znatno drugačije. Tumor je ozbiljna prijetnja za život, svaka tumorna nakupina nepotrebno iscrpljuje imunitet organizma. Tumorna nakupina živi, hrani je naša limfa, međutim organizam se iscrpljuje, limfa ponekad ne može hraniti nakupinu koliko je potrebno. Može se dogoditi da virusi i bakterije kako bi preživjeli počnu napadati okolinu u kojoj se nalaze. Naravno da uvijek počinju gdje je najmekše; sluznica, živčani sustav, moždana ovojnica, žlijezde sa unutarnjim lučenjem (štitnjača, dojka, maternica, prostata), pluća, jetra, hrskavica pa i kosti. Sve to može trajati godinama da nismo ni svjesni problema. Moje je mišljenje da imunološki sustav treba biti cjelovit kao i košnica pčela koje sam spomenuo. 

Upala ( upala sluznice sinusa - sinusitis, upala sluznice nosa – rinitis,upala sluznice usta - afte, upala sluznice grla – angina - gnojna angina i laringitis, upala sluznice bronhija - bronhitis - oteklina sluznice bronhija - astma - rak pluća, upala sluznice želuca – GERB - refluks - gastritis, upala sluznice crijeva - Crohnova bolest - celijakija - iritabilni kolon - ulcerozni kolitis (rak debelog crijeva), upala sluznice mokraćnog mjehura i mokraćnih putova –cistitis - rak maternice - prostatitis - rak prostate, upala limfnih žlijezda - limfom - Hodgkin - non Hodgkin). Sve su to takozvane autoimune bolesti, sva navedena stanja su posljedica upala , gdje je kraj i kako ćemo završit. ??????? Tumor, rak, sepsa, leukemija.. Prije više od 100 godina dr. Rudolf Virchow, kojeg se smatra ocem moderne patologije, tumor je proglasio upalom. Sve može završiti jako loše za nas.

Mišljenja sam da svaku upalu  treba prihvatiti krajnje ozbiljno.  Mnogi problemi počinju laganom upalom. Upala sluznice koja se češće ponavlja nazivaju „Akutna upala sluznice“ kasnije ta upala prelazi u „Kroničnu upalu sluznice“ na žalost poslije kronične upale može doći do jako lošeg stanja .  Poznato je da sluznica štiti i čuva epitel. Kad dođe do propadanja sluznice postoji mogućnost oštećenja epitela što neki nazovu „ Karcinom - Rak - Tumor“ ne znam kako već. Oko 80% tumora je epitelnog karaktera zbog oštećene sluznice. Sluznicu može oštetiti upala sluznice, spaljivanje sluznice i zahvati kiretaže sluznice. 

Danas živimo u takvom okruženju da nismo u mogućnosti samostalno odabrati okolinu radnih i životnih uvjeta, tako smo izloženi raznim vanjskim utjecajima koji štete našem zdravlju. Zbog svega toga dolazi do raznih upala i infekcija. Najviše su izloženi grlo i dišni kanali koji su posebno osjetljivi zbog toga što su obloženi sluznicom. Sluznica bi trebala imati ulogu finog filtra koji će iz hrane uzeti sve što je organizmu potrebno, a odbaci sve što bi organizmu moglo nanijeti štetu. Kad dođe do upale i oštećenja sluznice taj dio ne može preuzeti korisne sastojke hrane, što je oštećenje veće to je i mogućnost uzimanja korisnih sastojaka iz hrane sve manja. Zbog sve manjeg prihvata vitamina, minerala i svega što je bitno za normalan život dolazi do stanja  pada imuniteta i pojavu autoiminih bolesti. Mišljenja sam da je pad imuniteta stanje kad organizam ne može uzeti dovoljno korisnih sastojaka iz hrane. Kad organizam dođe u takvo stanje mnogi pokušavaju na neprirodan način nadoknaditi sve što smatraju da nedostaje njihovom organizmu čime rade veliku pogrešku jer oštećena sluznica ne može prihvatiti gotovo ništa što se unosi na takav način. Nema previše koristi od umjetnog unošenja organizmu potrebnih sastojaka radi toga što sam unos ne znači da će organizam to i prihvatiti.

Opće je poznato da se svaki organizam sam pokušava obraniti od vanjskih štetnih utjecaja. Tako se može ćuti da su neke osobe otpornije od drugih što nije točno, svi smo mi podjednako otporni pod uvjetom da živimo u istim uvjetima. Ponekad si nepažnjom sami napravimo štetu. Danas je normalno da se voda i sokovi piju iz hladnjaka, sladoled se konzumira na kile, gazirana pića na litre i još dosta toga što jako dobro znamo međutim o tome ne razmišljamo da sve navedeno može jako naštetiti sluznici u našem organizmu i njezinoj osnovnoj zadaći finog filtra koji nas štiti. Kad dođe do upale sluznice posljedice mogu biti jako teške jer se za mnoga stanja navodi da su posljedica upale sluznice (sinusitis, rinitis, astma, bronhitis, afte, gnojna angina, gastritis, želučane tegobe, Crohnova bolest, ulcerozni kolitis, cistitis i još dosta toga ). Posljedice upale sluznice mogu biti: teške glavobolje, gubitak sluha, slabljenje vida, otežano disanje, poteškoće govora zbog otežanog disanja, gubitak osjetila okusa i mirisa, želučane tegobe i još dosta toga. Upalu sluznice treba shvatiti i prihvatiti kao jako ozbiljnu stvar, kad dođe do upale sluznice na jednom mjestu postoji velika vjerojatnost da će upalni proces otići i dalje. Vrlo jednostavno trebamo usporediti svoj organizam kao vlastitu kuću u kojoj stanuju svi vitalni organi. Kad kuću zahvati vlaga, a u njoj živimo mi i naša obitelj s vremenom zbog loših uvjeta stanovanja možemo imati velike zdravstvene probleme, zato kuću u kojoj živimo moramo održavati. Slično je i s našim organizmom, kad dođe do upale sluznice koja se može proširiti na veći dio organizma naš organizam postaje loše okruženje za naše vitalne organe. Sve ovo navodim iz iskustva osoba kojima sam pomogao. 

Kad dođe do upale sluznice javljaju se mnoge teorije o uzrocima kao: peludne alergije, grinje, loši uvjeti stanovanja, slaba higijena, stres i još puno toga što mnogi znaju iz vlastitog iskustva. Međutim kad se malo bolje sagleda u prošlom stoljeću nije bilo tako drastičnih slučajeva iako su životni uvjeti bili malo slabiji nego danas, teške upale javljaju se već kod male djece. Vjerojatno je razlog tome što se nekad živjelo u zdravijem okruženju, međutim što je tu je i treba se prilagoditi novim uvjetima stoga sam mišljenja da se navedeni zdravstveni problemi moraju riješiti isključivo na prirodan način.

Na prirodan način navodim zato što sam i sam imao velike probleme upale sluznice koje sam riješio.

Vodopija Darko   +385921762041 Telefon, WhatsApp, Viber  

Poštovani gospodine Darko, beskrajno zahvalna na izliječenju nakon 10 godina svakodnevne muke. Problem s aftama počeo mi je prije 10 godina i prošla sam sve moguće pretrage ,bolnice,doktore u Hrvatskoj. Nitko mi nije mogao pomoći , svakodnevno sam bez prestanka imala od 10-30 afti,nisam mogla jesti, pričati, neugodno i bolno i tako godinama : Nakon dvije terapije afte su mi se u potpunosti povukle, napokon mogu normalno funkcionirati. Sirup mi je pomogao i u liječenju sinusa,koje sam i operirala prije dvije godine ,ali bez nekog pomaka na bolje . Nastaviti ću ga i dalje koristiti,jer se osjećam odlično . Hvala vam .

Moja  dijagnoza je  GERB gr I/II, a teže probleme sa želudcem imam  2,5 godine. Od lijekova sam tijekom tog vremena pila Famosan, Controloc, Esomeprazol, Emaneru, Peptoran, Gastal, Rennie. Pokušavala sam i alternativnim metodama, ali bivalo mi je sve gore. Izgledala sam i osjećala sam se jako loše. Od 1. do 5. mjeseca 2014. izgubila sam 15 kilograma, od čega 10 tijekom samo jednog tjedna kad sam započela liječenje Emanerom. Nije mi uopće bilo jasno od čega bolujem. Kad sam pročitala Vaše članke i iskustva ljudi kojima ste pomogli odmah sam se prepoznala u tome. Probleme sa sinusima imam već godinama, a upala se očito proširila.  Počela sam vjerovati da barem znam naziv svog problema. Već prvi razgovor s Vama ohrabrio me je. Nabrajala sam sve što me muči, a toga ima da se nisam ni sjetila svega. Obratili ste mi pozornost na još neke stvari, kojih ja nisam ni bila svjesna. Pokušat ću nabrojiti što me to mučilo: jaki bolovi u želudcu i jednjaku ( zbog kojih naravno loše jedem i loše spavam ), crijeva u kojima su se počeli javljati problemi( nemogućnost kontrole stolice), jaki bolovi u lijevoj polovici glave i lijevom oku, problemi s čestim mokrenjem, upala rodnice, ciste na oba jajnika ( koje su bile u porastu, te sam upućena na operaciju ), bolovi u leđima ( između lopatica i u lumbalnom dijelu ), povremena slabost i trnci u lijevoj ruci i lijevoj nozi, povremeno sam se tresla. Tek nakon razgovora s Vama sve sam povezala, iako sam sama sebi onako laički znala reći: „Neka upala je u meni i luta mi tijelom“. Ali kome to reći i objasniti?  Teži i ozbiljniji problemi kod mene su počeli prije otprilike 7 godina, sa sinusima. Glavobolje su bile strašne, često sam imala temperaturu oko 37,2 ili 37,3, lice mi je oteklo i izobličilo se, loše sam spavala. Obično mi je prije kod prehlade nos „procurio“, izbacila bi suze i gnoj i sve bi bilo u redu. To je ovaj put izostalo. Od liječnice opće prakse nisam dobila nikakvu pomoć. Uputila me  samo na  rendgen sinusa. Ne sjećam se više što je sve pisalo, zapamtila sam samo „suspektna polipoza nosa“. Liječila sam se sama, uzimala sam što sam stigla, jednom sam u ljekarni kupila i Amoksicilin. Nisam postigla neke rezultate, a vjerojatno je ova neizlječena upala stvorila nove probleme. Poslije svakih nekoliko mjeseci nova upala: gripa, bronhitis, upala mjehura ( mokrila sam krv ), išijas, problemi s mjesečnim ciklusom, promuklost, ostajanje bez glasa. Osjećala sam strašan umor i nekakvu zbunjenost, loše sam spavala. Nekad mi se znalo dogoditi da nekoliko sekundi ne znam gdje se nalazim. Promatrala bi zgrade ili cestu kojom vozim i činili su mi se potpuno nepoznati. Počela sam se više znojiti, tijelo mi je zaudaralo. Prije 4 -5 godina počela sam osjećati slabost u lijevoj strani tijela. Neurolog mi je rekao da je uzrok depresija. Imala sam zatvor stolice, bilo mi je neprestalno hladno. Da bi ublažila bolove glave, te bolove u mišićima uzimala sam Andol, Neofen ili Nurofen, te tako nažalost oštetila i želudac, koji je ionako bio slab i osjetljiv. Prije 1,5 godine počeo mi je slabiti vid. Kratkovidna sam, ali se vid pogoršao u kratkom vremenu. Prije 1 god. počela je bol u lijevom oku. Pretragama je utvrđeno da se na desnom oku može postići  samo 80% vida, drugi problemi osim kratkovidnosti nisu utvrđeni. Još moram obaviti MR mozga. Zadnjih 8 mjeseci imam problema s čestim mokrenjem, iako sam probleme s mjehurom imala i prije, ali nikad nisu trajali ovako dugo. UZV trbuha, pretraga urina i urinokultura pokazuju da je sve u redu. Escherihija coli pronađena je samo u brisu cerviksa.  Sirup pijem dva mjeseca. Nisam još ozdravila, nije ni za očekivati da sve ove probleme riješim u dva mjeseca, ali razlika je ogromna. Još uvijek se ponekad tresem, loše spavam, imam mučnine i bolove, ali su slabiji i kraće traju. Imam više snage, već radim i fizičke poslove koje mjesecima nisam mogla. Uzimam hranu za koju sam mislila da je više nikad neću jesti. Udebljala sam se 3- 4 kg, iako sam još uvijek  premršava. Operacija cisti na jajnicima mi je zbog Escherihije coli ponovno odgođena, ali snimka pokazuje da se ciste zadnja dva mjeseca nisu povećale. Na operaciju sam upućena zbog porasta cisti, znači i ovo je napredak. Sirup želim piti i dalje, nadam se da ću uspjeti i da ću ozdraviti. Nemam riječi kojima bih Vam zahvalila na potpori i strpljivosti. Neću nikad zaboraviti kako ste jednom pola sata slušali moje probleme i davali mi savjete. Svjesna sam da mi je stanje teško, ali nadam se da ću Vam se još koji put javiti s boljim rezultatima. Znam da će te se i Vi tome iskreno radovati.

Imam 33. godine. Prije 9 mjeseci dijagnosticiran mi je Non-Hodgkins  limfom. Prošla sam 8 kemoterapija, od kojih me zadnja kemoterapija jako fizički srušila. Bila sam stalno umorna, nervozna, po noći sam slabo spavala, menstrualni ciklus se poremetio , poslije ga više nije ni bilo. Moje tijelo je jako patilo. Čula sam za Darka Vodopiju od jedne prijateljice, odlučila sam ga nazvati i pitati dali mi može pomoći. Treći mjesec pijem njegove sirupe i osjećam se fantastično. Menstruacije je došla nakon samo prvog sirupa što sam popila, leđa više ne bole i normalno spavam po noći. Toliko energije imam da sa svojim kćerkama svakodnevno vozim bicikl i odlazim u šetnje. Kućanske poslove obavljam bez imalo muke što je prije bilo nezamislivo. ZAHVALNA ! 

Moram se pohvaliti da cijelu zimu nisam bila bolesna, niti, za sada, još uvijek nemam problema sa alergijama ( u ovo doba prošle godine nisam smjela izaći van iz kuće). Isto tako nalaz papa testa (prije sirupa) mi je bio jako loš a nedavno sam ponovo radila papu i sve je ok

Dobar dan gosp. Darko, obećala sam se javiti kad popijem sirup. Sad sam popila sve. Sve mi je bolje i bolje, simptomi stvaranja sluzi su sve manji, ipak još uvijek su prisutni u manjoj mjeri. Također povećana limfna žlijezda kod malenog se smanjila, gotovo nestala. Znači sirup je djelovao i pomogao, pa Vam zahvaljujem na svemu. Prvo sam mislila odmah nastaviti sa sirupom dalje, ali mi se ipak čini da bi bilo dobro napraviti malu pauzu da vidim kako će se organizam ponašati bez dodatne pomoći. Mislim isto tako provesti u periodu od cca 1mjesec čišćenje organizma sa sokom od u prvom redu mrkve, i nekog drugog voća i povrća, znači sirovim sokovima. LP

Poštovanje !!; Da vam se javim , na trećoj sam bočici sirupa ,,,,, upala je bila tj , još je prisutna ali ovaj vas sirup za mene je spas ,,,, da vam poželim svako dobro vama i vašoj obitelji ,,, čim popijem sve javim se jer mislim da će meni trebat duže pit sirup i produžit terapiju jer godinama je otišlo baš daleko!!! Al evo sretna sam što sam vas otkrila i ne znam kako drukčije izrazit osjećaj već sa jednim velikim Hvala !!! 

Poštovani gospodine Vodopija, do vašeg broja sam došla preko prijatelja radi problema sa sinom. Pio je antibiotike za uho, ali ništa od toga nije pomoglo, nakon kojeg je počeo kašljati i to mjesec dana bez prestanka. Sve moguće smo davali, ali nikakve pomoći. Kad smo primili vašu terapiju sve se okrenulo nakon četri dana uzimanja počeoje i suprugu je izbacivati katar iz sebe jedno veliko čišćenje organizma, pomogao je i suprugu koji pati od sinusa. Dragi gospodine pošto je lijek pomogao mojoj djeci jednom kad smo se čuli pa sam se potužila da imam curicu 13. g. koja boluje od Sindroma West, cerebralne paralize, Hidrocefalus i prebolila upalu pluća. Tako dabi probali joj davati vašu terapiju i za bolji imunitet jer pored sve dijagnoze je podložna infekcijama. Kad je počela uzimati terapiju njezino stanje se počelo mijenjati, drugačijeg je ponašanja veselija, epileptički napadaji nekad ih nema, a nekad ima jer su nepredvidivi, samo moramo biti ustrajni u onome što uzimamo. Unaprijed se zahvaljujemo

Poštovani gospodine Darko. Želim s vama podijeliti zadovoljstvo. Trošim vaš pripravak i stanje se dobro popravlja. Leukociti su mi bili 2,4 prije sirupa a sada 3,6. Bila sam 2 puta nahladjena ali se nije razvila upala sinusa kao uvijek ranije. Nastavit ću i ovo do kraja. Više sam nego zahvalna.  Lijep vam pozdrav iz sunčanog Mostara.

Vodopija Darko iz Kutine   +385921762041 Telefon, WhatsApp, Viber  

vOva e-mail adresa je zaštićena od spam botova. Vaš JavaScript treba biti uključen da bi ju vidjeli. 

Inflammation of the mucous membranes and inflammation of the lymph nodes weakens immunity.

The food we bring into our body is broken down in the mouth, stomach and intestines. Everything is nice said, however, some preconditions are needed, which is an undamaged mucous membrane that will take minerals, vitamins and other nutrients from food necessary for the body's ability to fight and defend against infections (IMMUNITY comes from the intestine and umbilical cord before the baby is born). Hipokrat argued 2,300 years ago that intestines were one of the main organs producing immunity. Hippocratic's opinion is confirmed only today by scientists. Scholars only admit today that 80% of immunity comes from the intestine, and 20% of immunity comes from the lymph system. All this is confirmed by my long-standing belief that immunity comes from the intestine. During human life, more than 50 tons of food and water pass through the intestines, so that you read “fifty tons” well. Intestines are covered with mucous membranes that take everything that is necessary from food and water to live. The mucous membrane is directly connected to a lot of tiny lymph nodes that further transmit food for our immunity. The decrease in immunity in adults is indicated by fatigue and sleepiness, vomiting in small children is a sign of a drop in immunity. When an inflammatory process occurs, our organism tries to defend itself with increased secretion of lymph liquid (mucus and saliva). Mucus and saliva have an assignment to pick up viruses and bacteria and to get them out of our body as soon as possible. All this is possible provided that our organism is in a certain form, which some would say has strong immunity. Many are trying to advise us how to boost immunity, but when mucosal damage occurs in the stomach and intestines, it becomes an impossible mission. The damaged mucous membrane cannot take everything we need from food and water, even more importantly, the quality of food is not important because we are coming into a situation as if we were carrying water in a suit. In the case of damaged mucous membranes, we cannot take anything from artificial supplements, so for the same effect we have to bring in a larger amount of food or artificial supplements, causing even greater damage to our organism.

When an inflammatory process of the lymph glands occurs, the mucus is intensified, which should pick up the causes of the inflammation, but since our organism is in a weaker form of immunity, the secretion of mucus increases and the real problems of mucus pouring from the area of the root of the nose. Increased mucus secretion can close sinuses, nasal cavities, cause a discharge of mucus into the lungs and stomach. In an increased inflammatory process, a higher temperature may occur with an increase in white blood cells that should destroy the threat in the form of viruses and bacteria. All this takes place quickly and successfully on condition of good forms of immunity. However, in the case of weakened immunity primarily due to damaged mucous membranes, mucus secretion increases, body temperature increases as our organism arrives in an increasingly difficult state, unfortunately sometimes with poor results. In case of an intensified inflammatory process in the conditions of a weaker form of immunity, an increase in lymph nodes may occur, which does not necessarily mean that the situation is harmless, but everything should be done to strengthen the immunity of the organism.

Due to inflammation of the lymph glands, lymph node swelling and tumour formation (Miom, cyst, polyp, tumour), most of these structures are at the beginning benign (benign). Half of the benign (benign tumour) will turn into malignant (malignant tumour). When an inflammatory process occurs, the organism intensifies mucus secretion through the lymph glands, the mucus comes into lymph nodes which become a narrow throat of mucus flow with the possibility of forming tumor clusters. In the inflammatory process, mucus is full of viruses and bacteria that unfortunately can breed uncontrollably, which can lead to an increase in lymph nodes. Ideally it would be if the accumulated mucus could be trained naturally through the nasal cavity, but in the nose the inflamed mucous membrane creates swelling and closes the nasal cavity. When the nasal cavity of the contaminated mucus closes, it pours down the throat into the lungs and stomach. The lymph has the ability to clean dead bacteria and viruses, which is related to our immunity and the ability to take everything that is necessary for our organism from food. In order for this process to be done mucous membranes in our organism must be in good shape without too much damage. In the end, as long as our organism can feed bacteria and viruses accumulated in lymph nodes (cysts, polyps and tumours) are the same benign, however, when inflammatory processes occur and there is an increase in lymph nodes, the situation should be taken extremely seriously not to happen worst, which is to make the benign tumor malignant.

Thymus - the glands, the organ almost unrecognizable as the cause of many inflammatory processes, plays a major role in preserving the immune system. The cranial gland is the central organ of the immune system hidden in the chest beneath the sternum, and is hardly available for visual and palpable knowledge of the state in which it is, whether it is swollen or of normal size. The thoracic gland is not mentioned because its role has not been fully clarified. I have no intention of describing her role, but I can give my opinion on what's happening with the gland and the absence of its positive effect on the immune system. Lymph flows through the glands and lymph nodes with all its positive effects, due to inflammatory lymph processes it stops and creates an increase in lymph nodes, but also of the glands. Stopping lymph flow through the glands in small children can produce so-called autoimmune diseases, which they say will mostly disappear until puberty, which is true. However, in one part of children aged 10 to 17 years swollen lymph nodes, in my opinion and disturbances in the function of the glands lead to a slight increase in body temperature which takes several years in some. In addition to temperature, severe headaches and swelling of the frontal part of the head occur. When the immune system begins to recover, the elevated body temperature returns to normal in two to three weeks. At the same time, headaches allow them to completely disappear, so that the swelling of the frontal part completely resolves, it takes a little more time. After puberty, the cranial gland is allegedly converted into fat tissue with which it would not agree because the cranial gland is an organ and cannot be turned into anything without the purpose it is intended for. In adults, swollen glands exert pressure and unexplained chest pain, which some facilitate by massaging hard-to-reach glands. My opinion is that the organism extracts moisture from the accumulated lymph in the chest, which takes the form of a fatty mass, after all the lymphatic or foal glands are the same in everyone.

We will strengthen immunity by recovering the damaged mucous membrane. When damage to the mucous membranes of the stomach and intestines of some kind of food become a burden to us and it is difficult to digest, the problem of digestion can go so far that it accepts almost nothing from food and water on our organism. Problems can start with cereals, then with legumes that regulate sugar, and then apples and acidic and ultimately minerals-rich vegetables. An organism that cannot take almost nothing in a natural way from the horn and water can face a major problem of survival (immunity). Due to the way, type of nutrition and the influence of salt in the environment, residents by the sea have greater problems than inhabitants in the continent's interior.

Our body has about 600 lymph nodes that we acquired by birth, out of which 160 lymph nodes are located in the neck area. The lymph nodes cannot be renewed, every lymph node we somehow lose is lost forever. Loss of the lymph system, excess water, proteins and metabolism products accumulate in tissues which can result in swelling, and eventually necrosis (decay) of tissues and cancer. I will try to explain the role of each lymph node, to compare the lymph node with the worker bee because their role is the same (food, clean, maintain and attack the danger to the community). I think it's easy to resort to the practice of removing (tearing off) lymph vessels and nodes that are somehow affected by inflammation. What is the critical point of pulling out lymph nodes and lymph vessels? When will it all collapse? However, the results of such a damaged community will certainly be questionable or not at all. How many bees can we remove from the community in order for the community to survive? Science has made great progress and can make implants that can satisfy aesthetics, can also make artificial organs that can help survive. No one can make an artificial lymph node and a lymph vessel. I can pull out all your teeth and make you prettier than the ones you had, but no one knows how many lymph nodes and what those lymph nodes we can remove without consequences for the life of our organism.

There is an opinion that there is a benign tumour and malignant tumour. My mind is very different. The tumor is a serious threat to life, every tumor cluster unnecessarily exhausts the immunity of the organism. The tumor cluster lives, the food is our lymph, but the organism gets exhausted, the lymph sometimes cannot feed the cluster as much as it takes. It may happen that the viruses and bacteria to survive start attacking the environment in which they are located. Of course, they always start where it is softest; mucous membranes, nervous system, brain lining, glands with internal secretion (thyroid gland, breast, uterus, prostate), lungs, liver, cartilage and even bones. All this can take years that we're not even aware of the problem. My opinion is that the immune system should be as complete as the bee hive I mentioned.

Inflammation (inflammation of the lining of the sinus - sinusitis, inflammation of the lining of the nose - rhinitis, inflammation of the lining of the mouth - aphthae, inflammation of the lining of the throat – angina - manure angina and laryngitis, inflammation of the lining of the lining of the intestine - Crohn's disease - celiac - ulcerative colitis - ulcerative colitis) These are all so-called autoimmune diseases, all these States are the consequence of inflammation, where the end is and how will we end?????????? Tumor, cancer, sepsis, leukemia.. More than 100 years ago, Dr. Rudolf Virchow, considered the father of modern pathology, has declared the tumour an inflammation. With this it can end very bad for us.

I think that every inflammation should be taken very seriously. Many problems begin with a slight inflammation. The more frequent mucosal inflammation called “Acute inflammation of the mucous membranes” later transforms this inflammation into “chronic inflammation of the mucous membranes”, unfortunately after chronic inflammation, a very bad condition may occur. The mucous membrane is known to protect and preserve the epithelium. When mucous membranes fail, there is a possibility of epithelial damage, which some call “cancer - cancer - tiredness” I don't know how already. About 80% of the tumours are epithelial due to the damaged mucosa. Mucosal inflammation, mucosal burns and mucosal burns may be damaged.

Today we live in such an environment that we are unable to independently choose the environment of working and living conditions, so we are exposed to various external influences that harm our health. All this leads to various inflammations and infections. The most exposed are throat and airways that are particularly sensitive because they are coated with mucous membranes. The mucous membrane should play the role of a fine filter that will take everything the organism needs from food, and reject anything that could damage the organism. When inflammation and damage of the mucous membrane occur, this part cannot take on useful food ingredients, which is greater damage is also the possibility of taking useful ingredients from food less and less. Due to the decreasing vitamin, mineral and all that matters for normal life, there is a state of immunity decline and autoimmune diseases. I'm of the opinion that a drop in immunity is a state when the organism cannot take enough useful ingredients from food. When an organism enters such a state, many try unnaturally to make up for everything they think is missing from their body, making a huge mistake because the damaged mucous membrane cannot accept anything that is entered in such a way. There is not much use from the artificial intake of the necessary ingredients because the intake itself does not mean that the organism will accept it.

It is generally known that each organism itself is trying to defend itself from external harmful influences. It can be heard that some persons are more resilient than others, which is not true, all of us are equally resilient provided that we live under the same conditions. Sometimes by being careless, we do the damage ourselves. Today it is normal for water and juices to drink from refrigerators, ice cream to be consumed on hernia, aerated beverages on litres and much more that we know very well, but we do not think that all of these can harm mucous membranes in our organism and its basic task of a fine filter that protects us. When mucosal inflammation occurs, the consequences can be very severe as many conditions are said to result from mucosal inflammation (sinusitis, rhinitis, asthma, bronchitis, aphthae, manure angina, gastritis, stomach problems, Crohn's disease, ulcerative colitis, cystitis and much more). The consequences of mucosal inflammation may include: severe headaches, hearing loss, visual impairment, difficulty breathing, difficulty breathing, difficulty breathing speech due to difficulty breathing, loss of taste and smell sensation, stomach problems and much more. Inflammation of the mucous membrane should be understood and accepted as a very serious thing, when inflammation of the mucous membrane occurs in one place, there is a high probability that the inflammatory process will go on. We simply need to compare our organism as our own house where all the vital organs live. When the house is occupied by moisture, and in it live us and our family over time due to poor housing conditions, we can have great health problems, which is why we have to maintain the house we live in. It is similar to our body, when there is inflammation of the mucous membrane that can spread to most of the organism, our organism becomes a bad environment for our vital organs. I'm citing all this from the experience of the people I helped.

When mucosal inflammation occurs, many theories arise about causes such as: pollen allergies, mites, poor housing conditions, poor hygiene, stress and much more that many know from their own experience. However, when viewed a little better in the last century, there were no such drastic cases even though living conditions were a little weaker than today, severe inflammations occur in small children. This is probably because it used to live in a healthier environment, but because it is here and needs to be adapted to new conditions, I am of the opinion that these health problems have to be solved exclusively in a natural way.

I quote in a natural way because I myself had great problems with inflammation of the mucous membrane that I solved. 

Dear Mr. Darko, endlessly grateful for the cure after 10 years of everyday suffering. My problem with the scandals started 10 years ago and I went through all possible searches, hospitals and doctors in Croatia. Nobody could help me, I had 10-30 scandals every day, I couldn't eat, talk, uncomfortable and painful, and for years: after two treatments, my scandals have completely withdrawn, I can finally function normally. Syrup also helped me treat sinuses, which I operated on two years ago, but without a breakthrough for the better. I will continue to use it, because I feel great. Thank you.

My diagnosis is GERB Gr. I/II, and I'm 2.5 years old with more severe stomach problems. I drank famosan, CONTROLOC, Esomeprazol, Emaner, Peptoran, Gastal, Rennie. I tried alternative methods, but I was getting worse. I looked and I felt really bad. From 1 to 5 months 2014, I lost 15 kilograms, of which 10 during only one week when I started treatment with Emaner. I didn't understand what I was suffering from at all. When I read your articles and experiences of the people you helped, I recognized myself right away. I've had problems with my sinuses for years now, and the inflammation has obviously spread. I started to believe that at least I knew the name of my problem. It was my first conversation with you that encouraged me. I counted everything that's been troubling me, and I didn't even remember everything. You paid attention to some other things I wasn't even aware of. I will try to count what has been troubling me occasionally: severe pain in the stomach and oesophagus (which makes me eat bad and sleep bad), intestines where problems started (inability to control the stools), severe pain in the left half of the head and the left eye, frequent urination problems, inflammation of the vagina, cysts on both ovaries (which were growing, and I was directed to surgery), back pain (between the shoulder and lumbal pain), It was only after I talked to you that I connected everything, although I used to say to myself in a gullible way: “Let it get in me and wander my body.” But who do you tell and explain it to? The more difficult and serious problems with me started about 7 years ago, with sinuses. The headaches were terrible, I often had a temperature of 37.2 or 37.3, my face was swollen and I distorted myself, I slept badly. Usually, when I got cold, my nose was “leaked,” she'd throw out tears and pus, and everything would be fine. It's missing this time. I didn't get any help from a general practitioner. She only referred me to the sinus X-ray. I don't remember what it was all about anymore, I only remembered “suspected nose poliosis.” I was treating myself, I was taking what I had arrived, I bought amoxicillin at the pharmacy once. I didn't get any results, and probably this uncured inflammation has created new problems. After every few months, new inflammation: flu, bronchitis, inflammation of the bladder (wet blood), sciatica, problems with the monthly cycle, hoarseness, loss of voice. I felt terrible fatigue and some kind of confusion, I slept badly. It used to happen to me that I didn't know where I was for a few seconds. You would look at the buildings or the road I drive and they seemed completely unknown to me. I started sweating more, my body smelled more. 4-5 years ago, I started to feel weakness in the left side of my body. The neurologist told me it was caused by depression. I had a chair prison, I was cold all the time. To relieve the pain of my head, I took Andol, Neofen or Nurofen in muscle pain, and unfortunately damaged my stomach, which was already weak and sensitive. 1.5 years ago, he started to weaken my sight. I'm short-sighted, but my vision got worse in a short time. 1 year ago, she started pain in her left eye. The tests showed that only 80% of vision can be achieved on the right eye, with no problems other than short-sightedness. I still have to do the brain MR. I've had frequent urinary problems for the last 8 months, although I've had bladder problems before, but they've never lasted this long. UZV abdomen, urine and urinoculture tests show that everything is fine. Escherihia coli was found only in the cervix swab. I've been drinking syrup for two months. I haven't healed yet, I can't expect to solve all these problems in two months, but the difference is huge. I still shake sometimes, I sleep badly, I have nausea and pain, but they're weaker and shorter. I have more strength, I'm already doing physical work that I haven't been able to do in months. I'm taking food I thought I'd never eat again. I got fat 3-4 kg, even though I'm still too skinny. My ovarian cyst surgery was postponed again because of Escherihia coli, but the footage shows that the cysts have not increased in the last two months. I was sent to surgery for cyst growth, so this is progress too. I want syrup to drink further, and I hope to make it and to heal. I have no words to thank you for your support and patience. I'll never forget how once a half hour you listened to my problems and gave me advice. I'm aware that the situation is difficult for me, but I hope to get back to you a few more times with better results. I know you'll be very happy with that, too.

I'm 33. 9 months ago, I was diagnosed with Non-Hodgkins lymphoma. I went through 8 chemotherapy treatments, the last chemotherapy very physically knocked me down. I was constantly tired, nervous, I slept poorly at night, the menstrual cycle was disrupted, after which he was gone. My body suffered very much. I heard about Darko Vodopi from a friend, I decided to call him and ask if he could help me. For the third month I've been drinking his syrups and I feel fantastic. The menstruation came after only the first syrup I drank, my back doesn't hurt anymore and I sleep normally at night. I have so much energy to ride a bike with my daughters every day and I go for walks. I do my housework without any trouble, which was unthinkable before. GRATEFUL!

I have to brag that I haven't been sick all winter, nor, for now, I still don't have problems with allergies (I shouldn't have left the house this time last year). Also, the finding of the pope test (before syrup) was very bad for me, and recently I was working again with the pope and everything is fine.

Good afternoon, Mr. Darko, I promised to pick up when I had syrup. Now I've had everything. I'm getting better and better, the symptoms of mucus formation are getting smaller, but they're still present to a lesser extent. Also, the increased lymph gland in the small one decreased, almost disappeared. So the syrup worked and helped, so I thank you for everything. At first I thought I'd move on with syrup immediately, but it still seems to me that it would be good to take a little break to see how the organism will behave without any extra help. I also intend to spend a period of about 1 month cleaning the organism with carrot juice, and some other fruit and vegetables, meaning raw juices. LIDIJA PARIS

Respect!! If I answer, I am on the third syrup bottle, 19.5, the inflammation was, is still present, but this syrup is salvation for me, to wish you every good you and your family, as soon as I drink everything I call because I think I will need longer pit syrup and extended therapy because it has gone quite far away for years!!! But here I am happy to discover you and I don't know how else to express a feeling with one big thank you!

Dear Mr. Vodopia, I came to your number through a friend for a problem with his son. He drank antibiotics for his ear, but none of it helped, after which he started coughing for a month without interruption. We've given everything possible, but no help. When we received your therapy, everything turned after four days of taking Počeoca and it was up to his wife to kick Qatar out of herself a great cleansing of the organism, he also helped his wife suffering from sinuses. Dear Sir, since the cure helped my children once we heard from him, I complained that I had a 13-year-old girl who suffers from West syndrome, cerebral paralysis, hydrocephalus and got over pneumonia. So the beavers tried to give her your therapy and for better immunity because with all the diagnoses she was susceptible to infections. When she started taking therapy, her condition started to change, her behavior is different, her epileptic seizures sometimes do not exist, and sometimes she does because they are unpredictable, we just have to be persistent in what we take. We thank you in advance

Dear Mr. Darko. I want to share the pleasure with you. I'm wasting your preparation and the situation is improving well. My leukocytes were 2.4 before syrup and now 3.6. I was 2 times chilled but didn't develop sinus inflammation as ever before. I will continue this until the end. I'm more than grateful. Nice greeting from the sunny Mostar.