0921762041 Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.            Darko Vodopija

Do sredine devedesetih godina imao sam velikih problema upale sinusa, začepljenog nosa, koristio sam sve i svašta, a problem se nije riješio. Sasvim slučajno došao sam u posjed literature u kojoj je opisano na koji način nam može pomoći sve što je oko nas i način na koji je poželjno određene sastojke uzeti. Tako sam uspio napraviti sirup na prirodnoj bazi, sirup kojim sam uspio riješiti svoj problem upale sinusa krajem devedesetih godina, od tada gotovo nisam imao nikakvih problema s tim da  ponekad uzmem sirup koji sam s vremenom doradio i značajno poboljšao. Uglavnom s vremenom sam proširio svoje znanje, pomogao mnogima koji su zatražili moju pomoć i stekao veliko iskustvo riješenih problema teških bolesti i stanja. Kad se prisjetim i ja sam imao velike probleme za koje sam siguran da su posljedica upale sinusa, sve počinje upalom sinusa. Kao dijete imao sam česte upale grla i gnojne angine, bronhitis, upale pluća. Znalo mi se dogodit da su ujutro oči pune ljepljive sluzi tako da nisam mogao otvoriti očne kapke, nekih drugih problema nisam imao i inače sam bio zdravo dijete dobre fizičke kondicije. Kao mladić imao sam velike probleme s aknama, iza ušne školjke često su se izbacile gnojne kvržice, kao i neugodna upala ispod desnog oka koja je kirurški odstranjena. Kasnije u tridesetim godinama mog života pukla mi je plućna maramica te sam završio 10 dana na intenzivnoj KBC Jordanovac, kao uzrok puknuća navedeno je „Spontani pneumotoraks“. Moje je mišljenje da je uzrok dugotrajan kašalj. Kasnije u četrdesetim godinama na desnom oku izgubio sam oko 70% vidnog polja, pod hitno sam prebačen u bolnicu radi sumnje na tumor. Kontrole nisu pronašle ništa sumnjivo pa su zaključili da se radi o upali očnog živca. Kad sam riješio upalu sinusa vratilo mi se vidno polje desnog oka u normalu. Zbog bola u predjelu križa oko tjedan dana bio sam gotovo nepokretan Nakon tih događaja prošlo je više od 20 godina, nisam imao zdravstvenih tegoba za koje nisam uspio sam riješiti. Danas 2021 godine sebe smatram zdravom osobom bez ikakvih problema. Ponekad imam i povišenu temperaturu što riješim za jedan dan jer znam kako mogu potaknuti svoj organizam da se sam izbori s problemom upale. Kad sve sagledam mislim da sam uspio zaustaviti gotovo sve upalne procese koje opisujem u nastavku. 

Na osnovu dugogodišnjeg iskustva pokušat ću opisati tijek upalnih procesa u našem organizmu, na žalost neki imaju većinu problema koje opisujem. Mnogi koji ne uspiju zaustaviti proces upale završavaju jako loše. Probleme prepoznajemo tek onda kad postane nepodnošljivo (neki ne prepoznaju ni tada); obilno slijevanje sluzi iz korijena nosa, bol zubi, vilice, oka i uha, zbog oteklina lice se mijenja (postaje podbolo – ružno, naočigled stari). Otekline u predjelu vrata, jako neugodnog zadaha iz usta,  bol u predjelu vrata i vratne kralježnice, bol u križima, otekline i bol u zglobovima i prstima, bol u stopalu i peti. Bol u predjelu glave, vrtoglavice, gubljenje svijesti, problemi s vlasištem, opadanje kose kod žena, po tijelu se javljaju flekovi koji se kasnije pretvaraju u otvorene rane. Suha usta i grlo. Dolazi do podsvjesnog straha (kako će proći noć što će biti sutra), oštećuje se senzori osjeta na sluznici, mladi ljudi gube volju za sex. Nitko vam ne vjeruje jer svi pregledi pokazuju da je sve u granicama normale, možda dobijete dijagnozu oznake "F" (psihički poremećaj).

Navest ću samo jedan slučaj očajnog mladića koji mi je nakon razgovora rekao, „Tako sam sretan, pa Vi ste prvi koji razumije moje probleme". Kasnije mi je u razgovoru njegov otac rekao, znate moram Vam reći moj sin je Hipohondar. Nakon dužeg razgovora otac tog mladića shvatio je u kakvom se stvarnom stanju nalazilo njegovo dijete. Pišem „nalazilo“ zbog toga što je mladić o kojem pišem danas dobro, bez psihološke i psihijatrijske pomoći.

Da puno toga se događa do tridesete godine života. Dosta toga počinje u djetinjstvu sa čestim curenjem nosa, kao mala djeca nemamo razvijene sinuse tako da dio sluzi ide prema ušnim šupljinama što ima za rezultat sumnju na upalu uha što u većini slučajeva nije upala već nakupljena sluz koju kao obranu luči treći krajnik. Nasilno uklanjanje trećeg krajnika ne rješava problem jer se kod upalnih procesa lučenje sluzi nastavlja i vrši pritisak na uši, oči i mozak, pritisak može biti toliko jak da dolazi do znatnih oštećenja. Za usporedbu siline pritiska opisat ću kako su nekad lomili kamene stijene, izbušili bi rupe u stijeni, stavili suhi drveni štap i zalijevali vodom, od siline pritiska stijena bi se raskolila. Zbog pritiska sluzi može doći do teških glavobolja, bolova u predjelu vratne kralježnice, slabe prokrvljenosti mozga što može rezultirati vrtoglavicom i gubljenjem svijesti. Pritisak može biti vremenski dugotrajan pa se dobije osjećaj pucketanja u ušima. Kod odraslih prilikom upalnih procesa sluz koja se luči ispunjava šupljine kostiju lica ( sinuse ) što otežava disanja na nos što ima za posljedicu česte upale grla ( angina i gnojna angina ). Sluz koja se slijeva niz grlo zagađena je mnoštvom bakterija koje upalni proces širi na sluznicu bronhija pluća što može rezultirati bronhitisom i astmom. Upalni proces tu ne staje već se proširuje na želudac ( GERB, gastritis, Crohnova bolest ), mokraćne putove. Kod upale sluznice mokraćnih putova muškaraca mjehur ne može zadržati tekućinu idealnih 5 sati već se potreba za mokrenjem javlja prečesto pa sve do stadija potpune nemogućnosti kontrole mokrenja. Kod žena se taj problem može manifestirati na način malog istjecanja mokraće iz mjehura prilikom kašljanja, kašalj može biti učestaliji zbog upale sluznice bronhija i nakupljene sluzi u plućima. Upalni proces se nastavlja u sluznici crijeva, na kraju debelog crijeva sluznica prepoznaje radi li se o vjetru, rijetkoj ili tvrdoj stolici, kod jačeg oštećenja sluznice u tom dijelu može doći do problema reguliranja i kontrole stolice. Opisani tijek upalnih procesu traje godinama i mogu stvoriti velike probleme. Na žalost sve više osoba ima navedene tegobe, međutim zbog nelagode i nerazumijevanju okoline o tome ne pričaju ili zadržavaju za sebe tako da se ponekad za pomoć obrate prekasno. Mnogi oko sebe imaju divne ljude koji bi učinili sve da im pomognu, neki nažalost nisu te sreće, nemaju podršku i razumijevanje problema što im dodatno pogoršava cjelokupno stanje.

Mišljenja sam da se neki problemi mogu relativno brzo ublažiti što se do sada u dosta slučajeva i potvrdilo. Moja je preporuka da se koristi ono što je u našem okruženju, svima dostupno uz minimalne troškove zato što puno toga možemo napraviti sami. Kad nešto isprobamo sami, uvjerimo se u pozitivan ishod, možda svoje iskustvo podijelimo s onima kojima je pomoć dobro došla. Dosta osoba koje imaju probleme pokušavaju ih same riješiti umjetno stvorenim sredstvima bez obzira na upozorenje o štetnom djelovanju.

Mogu pomoći kod gotovo svih problema koje opisujem, problema koji nisu posljedica fizičkog oštećenja. Moja pomoć je isključivo na prirodan način pripravcima biljnog porijekla bez kemijskih dodataka i nuspojava.

Ovo pišem potaknut činjenicom da mnogi nisu pokušali zatražiti moju pomoć misleći da radim nešto što bi moglo štetiti njihovom zdravlju ili vjerskom uvjerenju. Žao mi je što je tako, ali kad pročitaju ovaj članak neka dobro promisle. „Slika govori više od tisuću riječi“, pogledajte sliku, pogledajte reklamu, razmislite kao je sve to moguće, svakodnevno nešto novo, djelotvorno i jako učinkovito. Možda ste i sami puno toga isprobali, a vama je i dalje jako loše. Pokušajte promisliti tko griješi. Onaj tko vas uvjerava i nagovara ili onaj kome je nagovor namijenjen.

Način na koji sam opisao i pokušao pojasniti probleme temelji se na dugogodišnjem iskustvu mene i iskustvu svih kojima sam uspio pomoći, iskustvo koje nigdje nije opisano na ovaj način. Moje je mišljenje da ne postoji bolest već postoji stanje u kojem se nalazi naš organizam. Ja nisam ustanova i da sam uspio pomoći sebi i još pet osoba bilo bi puno, možda brojke nisu važne, uostalom svoj rad ne smatram alternativom. Za mnoge stvari koje opisujem u člancima imam rješenje i potvrde uspješnosti.   Svakodnevno mi se javljaju osobe sa velikim i za njih do sada nerješivim problemima, mogu Vam reći da je veliko zadovoljstvo kad od nepoznatog primim telefonski poziv, mail, sms ili u slučajnom susretu čujem iskreno „ HVALA VAM „ .Znam da će nekima zvučati nevjerojatno puno toga što pišem i opisujem, to prepuštam njima, većinu toga što sam napisao i opisao nećete pročitati nigdje drugdje. Nećete pročitati zbog toga što pišem iz iskustva riješenih problema 

Mnogi se pogrdno odnose prema alternativnom načinu pomoći kod zdravstvenih problema, kao na pr., sve je to smeće, placebo, varaju lakomislene, tko uopće stoji iza njih i još puno toga što samo mašta može izmisliti. Vjerojatno u svemu ima nešto istine, međutim mišljenja sam da bi umjesto optužbi trebali iznesti argumente i rezultate uspješnosti onih koji kritike olako iznose.  

Nisam nikome alternativa, imam rješenje za puno toga što utječe na opće zdravstveno stanje, kad  pronađu učinkovito rješenje možda postanu alternativa meni. Prisjećam se kad sam neke zamolio da pogledaju nešto potpuno prirodno sa dobrim rezultatima kako su me s visoka otpilili, da baš tako „Otpilili“. Jedan mi je napisao "Pa što sam ja sve te godine išao u školu da bi sada sa vama surađivao". Ponekad mi dođe da ga nazovem i iskreno zahvalim jer sam stekao veliko iskustvo, iskustvo kako riješiti problem raznih vrsta upale, iskustvo koje ne opisuju knjige.   

Za mnoga stanja teških bolesti  ne znaju uzrok, tvrde da su neizlječive bolesti sa smrtnim ishodom, nije mi jasno temeljem čega mogu preporučiti i propisati terapiju za liječenje bez obzira na mogući ishod za oboljelog.